Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veel aan ons gestelde vragen.

Veel bedrijven zijn zeer geïnteresseerd in klanten met een goed betaalgedrag. Ambtenaren vallen binnen dit profiel. Hierdoor hebben we kortingen kunnen bedingen op basis van de totale omvang van het overheidsapparaat.

Per 1 december 2015 is Het Ambtenaren Collectief een nieuwe stichting. In principe moet je deelnemer zijn om van de voordelen die Het Ambtenaren Collectief heeft gerealiseerd gebruik te kunnen maken. In het verleden is hier geen aandacht aan besteed. Vanaf 1 maart 2016 zijn wij dit weer gaan doen.

Voor de maandelijkse bijdrage van € 5,00 krijgt je niet alleen korting op je verzekeringen, maar krijg je veel meer voordelen. Korting op reizen, financieel advies, een webshop met extra korting, zorgverzekeringen en nog veel meer. Je vindt deze voordelen op deze website. Met jouw bijdrage kunnen wij steeds meer voordelen realiseren. 

Wanneer je verandert van werkgever en niet meer werkt voor de overheid ben je verplicht dit door te geven aan Het Ambtenaren Collectief. Je ontvangt dan een aangepast deelnemerschapsnummer. De bestaande kortingen blijven gewoon doorlopen maar je kunt niet meer van nieuwe diensten gebruik maken. Mocht je in een later stadium weer voor de overheid gaan werken ontvang je weer jouw oude deelnemerschapsnummer.

Alleen tot in de tweede graad. (o.a. broer, zus, vader, moeder, kinderen)
Bij het aanvragen van een deelnemerschap dienen ze te vermelden dat ze familie hebben die als ambtenaar werkzaam is.
Gezinsleden (vrouw en kinderen) profiteren altijd automatisch wanneer 1 lid van het gezin zich heeft ingeschreven.
Andere familieleden moeten een eigen account aanmaken. Dit account blijft ook geldig nadat jij niet meer werkzaam bent voor de overheid.
Nodig dus gerust ook familieleden uit om te profiteren van al jouw kortingen.

Wanneer je pensioen opbouwt, hebt opgebouwd of uitgekeerd krijgt via het ABP Pensioenfonds kun je deelnemen aan Het Ambtenaren Collectief.

Je logt in op Mijn Ambtenaren Collectief en gaat naar het thema Online Winkelen.
Daar klik je op ‘Shoppen’. Voer je speciale hiervoor ontvangen gebruikersnaam en wachtwoord in. Nadat je bent ingelogd op de beveiligde shop pagina kun je de winkel selecteren die je zoekt. Klik op de button met het percentage en doe je aankoop. Je ontvangt direct een eventuele algemene korting van de webshop. (bijvoorbeeld 10% korting op het hele assortiment van Bart Smit). De extra korting via Het Ambtenaren Collectief wordt gestort in je tegoed bij onze pagina. Dit tegoed kun je op elk moment laten uitkeren.

Je hoeft jouw verzekeringen momenteel niet te beëindigen. Je kunt via je inloggegevens blijven inloggen in je persoonlijke digitale omgeving van Intrasurance. Voor het maken van nieuwe berekeningen en het afsluiten van nieuwe verzekeringen is deelnemer zijn van Het Ambtenaren Collectief een vereiste. Als jouw inlogcode van Intrasurance niet meer werkt, wil je dat ons dan laten weten. Wij vragen dan een nieuwe inlogcode voor je aan. Mocht je jouw schadeverzekeringen alsnog willen beëindigen, dan kun je dat in je eigen omgeving van Intrasurance regelen. Hopelijk kunnen wij je in de toekomst weer begroeten als deelnemer van Het Ambtenaren Collectief.

Dit heeft twee redenen:

1. Ambtenaren staan bekend om hun goede betaalgedrag. Dat maakt het voor bedrijven interessant om deze ambtenaren als klant te hebben.

2. Er zijn bijna 1 miljoen ambtenaren in Nederland. De omvang van deze groep maakt het voor grote Nederlandse bedrijven interessant om extra korting weg te geven.

Dat zijn er teveel om op te noemen. Het gaat om ongeveer 2850 bedrijven, musea, dierentuinen en pretparken in Nederland. Het speciale team van Stichting Ambtenaren Collectief werkt iedere dag aan nieuwe en mooiere regelingen en kortingen.

Een greep uit de bedrijven waar je een korting krijgt:

Allianz
ONVZ
Groupon
AliExpress
MediaMarkt
Wehkamp.nl
Zalando
Nationale Nederlanden
MediaMarkt
OTTO
Scapino
Lucardi Juweliers
VODAFONE
BRISTOL
En nog veel meer....

Wanneer je schade hebt kun je naar de website https://www.allianzcollectief.nl/Schade-melden gaan en hier kun je je schade melden. Deze zal dan door Allianz worden opgepakt en worden afgehandeld.

Ja! Ook gepensioneerde ambtenaren kunnen gebruik maken van Het Ambtenaren Collectief.

Als OOP’er kom je, net als je collega’s voor de klas, in aanmerking voor alle kortingen via Het Ambtenaren Collectief.

De verzekeringen zijn afgesloten op basis van execution only wat inhoudt dat je geen adviseur van Het Ambtenaren Collectief hebt geraadpleegd en dus zelf verantwoordelijk bent voor de juiste invulling van je verzekeringspakket. Wij brengen je graag in contact met een adviseur zodat jullie samen het verzekeringspakket kunnen afstemmen op je persoonlijke omstandigheden. Hiervoor is aanmelding van Het Ambtenaren Collectief een vereiste. Het eerste gesprek met de adviseur is kosteloos.

Je kunt je via de menubalk aanmelden. Je krijgt dan een welkomstmail van ons ter bevestiging. De bijdrage van € 5,00 wordt dan per de 1e van de volgende maand bij je geïncasseerd.

Ja, als ZBO-medewerker kun je deelnemen aan Het Ambtenaren Collectief. Vermeld bij de aanmelding als werkgever jouw ZBO.